December-Január
Tokió:Történetem azzal kezdődött, hogy megkaptam Partneremet, Paomont, Röviden Pao-t. Nagyon aranyos kis digimon volt, főleg mert kiskutyára hasonlított a leginkább^^ Miközben pakoltunk, megjelent egy Digimon Szelidítőket tanító férfinak a fia, Michael, aki a harc alapjait tanította. Mivel az ő Digimonja, Demimeramon egy In-Training volt, én harcolhattam vele. Kis harc után végül én nyertem, Michael ezért megdícsért és mondta, hogy csak így tovább^^. Miután Michael hazament meggógyítani Demimeramont, és már indultam apám barátja, Asao háza felé.
Észak Shibuya -> Kertvárosi Utcák:Végre megérkeztünk a házhoz. Paot a táskámba raktam. Mikor kibújt a táskából azonnal az ajtóhoz ugrált, ugyanis egy másik Digimon szagát érezte. Mikor kimentünk, gyorsan a kezembe vettem, nehogy nyúzni kezdjék az itteni gyerekek akaratlanul. aztán láttam egy nőt, egy lányt, és annak a Digimonját. Nagyon fura volt, mert sose láttam hozzá hasonlót. Odamentem, és köszöntem nekik, és be is mutatkoztam, miközben Pao elkezdte körbeugrálni a lány, Judy Digimonját, Demilimont, aki elejtette ijedtében a Sophie nevű nő sógornőjenek karácsonyi porcelánkészletjét. Dem morgott Paora, hogy az ütő megállt benne tőle, majd rám is, mert én meg aranyosnak neveztem. Szegénynek rossz napja volt. Ekkor Petreamonok támadtak ránk, Isten tudja miért! Ráadásnak majdnem megölték Judy-t is, de Dem megmentette. Azonban Pao sem hagyta magát, és miután egy-két Petramont leütött, megjelent egy öreg úr Harlám néven, meg a Digimonja, Psychemon, és elkergették a Petramonokat. Azonban Paonak és nekem gyanús volt, de nem mutattuk ki. Segítséget kért tőlünk két vad Digimon, név szerint a Coredramon testvérek elfogásában. Itt már gyanús volt ez, így azt hazudtam, nem érek rá, így visszamentem a házba, ahol megkértem Asaot, nézzen utána Harlámnak. Kb 15 perc múlva, mikor már kipakoltam, láttam, hogy rátört a pánik: Mert kiderült hogy Harlám Baranski-t körözi a rendőrség! De sajnos mire kirohantam volna Judy-hoz, hogy figyelmeztessem, már elment Harlámmal. Nem volt más hátra, el kellett mennünk segítséget keresni.
Közben hiába hívtam a rendőrséget, azok nem hittek nekem. Így nem lehet rájuk számítani. Szóval miközben mentünk át egy réten, megállított minket egy Togemon, hogy menjünk innen, ez az ő területe. De mikor hallotta, hogy egy barátomat kell megmenteni, azt mondta, hogy ha legyőzünk egy Tanemont, átenged minket. Legalább volt becsülete, hogy nem ő küzdött meg ellenünk, másészt, mikor legyőztük az ellenfelünket, átengedett minket.
Közép Shibuya -> Hachikō Tér:Megérkeztünk e hűséges kutyáról elnevezett térre. Pao azonnal Digiszagot érzett, és elrohant. Ijedten futottam utána, végül egy csapat gyereknél és Digimonnál találtam meg. Két fiú és egy lányból állt a kis csapat gyerek része. a Nevük Kevin, Steve és Azure. Kiderült, hogy Azure ismeri a Harlámot, aki egy Dark Organization nevű gonosz szervezet tagja, és Kevin a DO-sokat. Megnyugodtam, mikor megtudtam, hogy segítenek, így elmentünk a Shibuya Erdőbe.
Nyugat Shibuya -> Shibuki erdő:Beértünk végre az erdőbe. Láttuk, hogy az a gazember Judy-val beszélget, majd elhajt. Judy meg a tó felé vette az irányt. Steve-t vissza kell fognom, mert féltem, hogy Harlám kimosta Judy agyát a kocsiban. Azure elküldte egyik partnerét, Reptiledramont a mező felé, mi a tó fele vettünk az irányt. Nem is kellett sokat menni, mert láttuk, hogy egy Zöld Coredramon tombolt idegesen. Kiderült, hogy elrabolták a testvérét amíg aludt. figyelembe véve a méretét nem értettem, hogy sikerült észrevétlenül. Judy és Demilimon szerencsére tudtak vele beszélni, és nem kajaként végezték. Közben Kevin agumonja nagyon szemtelenkedett a hasa miatt, úgyhogy rászóltam, nem szép dolog ahogy viselkedik. Közben a "Vice-omba egy tojás került valahogyan, de most nem érdekelt. Ugyanis jött egy igen bunkó srác egy fura Digimonnal, hogy beszedje a többi Digimont, vagy ahogy nevezte, kacatot! Felháborodtam, hogy hogy mondhat ilyent érző élőlényekről. És ki is derült, hogy ott volt az a 'vice, amiben a zöld Coredramon testvére volt kb 30 Sárkány Digimonnal együtt. El is szabadult a pokol, mert megjelent még 3 DO-s, plusz a DO-sok oldalán lévő gonosz Digimonok, elkezdődött a harc. Közben kiszabadította Judy és Dem a foglyokat, majd kérték az erdőben lakó Digimonokat, hogy ne engedjenek minket utána. Nem is terveztem, mivel láttam, hogy tud magára vigyázni. Ekkor elődugta a szakállas képét Harlám, és ráadásnak Azure Grademon-jára, Arany Meteorra fájt a foga! Aljadék! Közben megoldottuk a Champion szintű Arkadimont azzal, hogy megvakítottuk, így a többi Digimon ráugrott. Mikor odaértem, láttam, hogy a DO-sok erősítést kaptak. És ráadásnal egy Dalphie nevű vörös hajú nagyképű lány jelent meg az éjfekete Gazmonjával, hogy beszedje Kevin, Steve és Azure Digimonjait! Nem hagytuk, így harcoltunk a két Digimonja, Gazimon és Demidevimon ellen. Közben Dalphie nagyképűen röhögött Pao-n, akit plüssnek gúnyolt, de mikor legyőztük, hisztizett egy sort. Ekkor egy Ogremonnal leütötte Pao-t! És miután gúnyosan közölte, hogy mondjak búcsút a plüsskutyámnak, lelépett. De ahelyett, hogy Pao meghalt volna, Digiváltozott Labramonná!^^ Aztán Labramon a "vice-omba került, és a kezembe került a tojás, amit láttam korábban a 'vice-ban. Azonnal megrepedt a tojás, majd kis fehér gömböc formájú angyal-féle kelt ki belőle. Kiderült, hogy Puttimon volt a neve. Mivel kis angyalkára hasonlított, Angyal lett a beceneve. A többieknek más-más Digimon kelt ki a tojásaikból. Aztán Azure valaki kérésére a Pokol Délibábjába ment, ahogy a többiek és én is egy GranLocomon nevű vonat Digimon segítségével.
Digitális Világ:Sötét Kontinens -> A Pokol Délibábja:Ez a hely meg is érdemelte a Pokol Délibábja nevet, mert pont a Pokolra hasonlított. GranLocomon, aki szállított minket, kikerült egy Deltamont. Miközben Angyal és Pao helyet cserélt, és megtudtam, ki az a Parasimon, szállítónk beragadt a sárba. Miközben Azure és Agumonja próbálta kiszedni GranLocomont, Deltamon megjelent, hogy ránk rontson. azonban Kevin és Guilmon gyorsan neki rontottak, akárcsak Steve és Terriermon. Én és pao is nekirontottunk, közben Pao Seasarmonná fejlődött, így egy Sekkantou nevű Tűzfallal körbekerítette Deltamont, aki nem tudott kijönni, míg ki nem szabadult GranLocomon. Meg is jelent egy fekete lebegő kastély, amiből áradtak a paraziták, hogy kimossák Digimonjaink agyát. De Geogreymon gyorsan elintézte őket.Közben Angyal Salamonná, majd Gatomonná fejlődött a Vice-ba. Nem tudom, hogyan, de örültem neki. Miközben Azure és Coronamon Apollomonná egyesült, szállítónk belsejét Chrysalimonok szállták meg, de Steve gyorsan elintézte. Ahogy haladtunk a kastély felé, Steve-t és Turuiemont ellepték a paraziták! nagyon megijedtem, de turuiemon Antylamonná fejlődött, így szétreobbantak a paraziták. Hála az Istennek jól voltak! Azonban Kevin RizeGreymonja, aki egy Infermon-nal harcolt, lezuhant és felrobbant! Szegény Kevin!
Ekkor egy repkedő Csontvázt láttunk, aki ránk uszította a csapatát! Az még hagyjám, a közelben láttam meg a közben Seasarmon alakját felvevő Paoval Demolatront, akit majdnem megevett két féreg, de Pao gyorsan megmentette. Amikor magához tért, megtudtuk, hogy a repülő csonthalom SkullSatamon, aki elrabolta Judy-t, hogy ő a... MIJE?! A FELESÉGE LEGYEN?!O.O Közben a paraziták, és a csontváz szolgái ránk támadtak, kiderült, hogy RizeGreymon, Kevin Partnere életben van!^^ Demolatron at utóbbiakat egy sziklaomlással eltemette, viszont így Cubelimonná fejlődött vissza. Így kézbe vettem Judy 'vice-ját, amiben egy cuki kis Demiveemon, név szerint Tirion volt, és a zsebembe tettem, majd Cubelimont a kezembe vettem szintén, ls úgy mentünk a kastély felé. De közben Parasimon elrabolta Azura partnerét, Grademont! Az az undorító aljas bogár!
De közben Dem valami hatására átlépett Ultimate formájába, Demolatermonba. Viszont barbárul viselkedett! Úgy ütötte-verte Parasimont, hogy lassan már megölte volna! Közben megjelent két fiú Daisuke és Shadow néven, akik rajtunk segítettek. Dem esze is hamar visszajött Judy szeretetének hála^^. Aztán kiderült, hogy Angyal Championba nem is olyan nagy. Viszont egy előny volt neki, mert nehezebben találhatták el. Angyal visszavitte Judy-nak a 'vice-t, míg Parasimon fejével próbáltam beszélni. De nem is nagyon hatotta meg az aljast. de megjelent SkullSatamon, aki már Apocalymon volt! Na tessék, nem volt elég bajunk?! Harc közben elkapta Judy-t megint, és belökte Demet a mélybe! Azonban valami Happy(aki a káoszhoz képest vidám volt), valamint Omegamon, aki szintén segített. Azure, vagyis Apollomon legyőzte Apocalymon-t, de az valami vírust adott neki! De Happy megmentette, viszont a saját életével kellett fizetnie érte. apollomon meg csak közölte, hogy nem kellett volna megmentenie! Bepipultam, hiszen egy élet veszett oda 2 helyett. Közben a 'vice-ban megjelent a hangyák háborúja című TV-s zavar. Majd egy Fujishima-sama nevű férfi képe jelent meg. Segítséget kért tőlünk, mivel a Data Savers-ek és a Dark Organization-osok egymással harcolnak, és eddig az utóbbiak állnak nyerésre Dexmon és Lucemon miatt! Mutatott is egy felvételt, hogy áll a harc. Szörnyű volt látni, ahogy meghal az a sok Digimon!
Eztuná a 'vice-jainkból fény jött ki, amik egyesültek és egy átjárót nyitottak a Shibuya-i Folyóhoz, ahol segítenünk kell. Én azonnal odamentem!
LEHET ÉRTÉKELNI!