Név: Kevin Howlett
Kor: 18
Születési dátum, hely: 1993. április 02., New York
Lakhely: Japán, Tokyo
Kinézet: Kb. 170 cm, barna hajjal, és egész álló nap füllhallgatóval látni. Farmert és pólót visel, nagyon sokszor napszemüveget is hord.
Jellem: Kedves, vicces típus. Zene nélkül képtelen meglenni. A csatákban megfontolt és inkább mindent kétszer átgondol, de sajnos, ha felbosszantják nagyon könnyen elveszti a fejét. A barátaiért mindig kiáll, és hűséges társ.
Felszerelés: 1 db DigiVice IC (kék-vörös színben)[Engedély megkapva Azure Crawler-től], hátizsák: élelem és gyógyszerek, tiszta váltásruhák
Beállítottság: Jó/Jófiú
Egyéb: Vércsoport: AB0; Imádja a kelta istenségeket/vallást
Előtörténet:
1993. április 2-án születtem New Yorkban. Anyámat Elisabeth Howlett-nek, apámat pedig Victor Howlettnek hívták. Anyu pénztáros volt egy éleélmiszer boltban, apa pedig egy cég szoftver fejleszőjeként dolgozott. Engem is sok mindenre megtanított és tíz éves koromra jobb voltam a korombeli gyerekeknél. Na nem úgy kell érteni, hogy simán feltörtem a CIA rendszerét, hanem, hogy bármit megtudtam csinálni. Apa révén elég sok mindent tudtam a számítogépekről, a digitális világról. Legalábbis, ahogy ő ismerte a digitális világot. Mert számomra az teljesen más volt, mint amit tanítottak nekem. Nem volt sok barátom, így sokszor voltam egyedül. Sosem tudtam rendesen szót érteni a korombeliekkel, mert jobbára a felét nem értették annak, amit én katyvarásztam nekik az integrálásról meg hasonlókról. Mondjuk bevallom, egy 11 évesnek ez sok, és én sem értettem igazán. Kivéve, amikor megtörént az az ominózus pillanat. Esze ültem a számítógépem előtt és apa egyik nekem feladott, könnyű leckéjén dolgoztam. Egyszerű honlap szerkesztés. Tizenhárom voltam, simán ment. Gondoltam elsőre. Csak amikor kiderült, hogy nem jó, egy világ omlott össze bennem. Képtelenség, egyszerűen nem tudtam elhinni. Újra kezdtem az egészet, és épp a felénél tartottam, amikor valami megjelent a képernyőmön. Egy fura gömb szerű alak. A színe rószaszín volt, a szeme vörösek és nagyok. A fején, mert csak az volt neki, két hosszú fülszerű valami himbálózott.
- Szeretnéd jobban megismerni a digitális világot? - kérdezte tőlem fura, visszhangzó, gépies hangon.
- Hogy mi? Ki vagy te és mit akarsz tőlem? - kérdeztem vissza, mire lehunyta a szemét és megrázta a fejét.
- Ez most nem lényeges, ezt később is elmondhatom neked. Azt viszont elárulom, hogy anyád nem osztott meg veled mindent. - na ez már sok volt nekem. Egy rózsaszín valami azt mondja, az anyám titkolózik. Hát remek, hova jutunk így?
- Ezt nem értem. - megint megrázta a fejét.
- Akkor sajnos kicsit erélyesebbnek kell lennem. - mondta, majd a kép elmosódott és megindult felém. Mintha beszippantana, vagy nem tudom.
Hirtelen egy erdő kellős közepén ébredtem. Körül néztem és fák vettek körül, de sokkal sűrűbben, mint az természetes lenne.
- Kövess! – mondta az apróság, aki a föld fölött lebegett. Keresztülmentünk az erdőn, de halvány lila fogalmam sem volt, hogy merre tartunk. Egyszer csak ritkulni kezdtek a fák.
- Lassabban, én nem tudok repülni. – szóltam az apró lény után, aki hirtelen meg is állt, de úgy, hogy majdnem bele ütköztem.
- Azt hiszem, ez a mienk. – mondta, majd félre állt, hogy én is lássam. Egy fura tárgy levitált előttem. Téglatesthez hasonlított, és volt egy apró kijelző rajta. A színe vörös és kék volt.
- Ez mi? – kérdeztem, de nem válaszolt azonnal.
- Vedd fel és kövess.- azzal rögtön tovább is ment. Sietve kaptam fel a kütyüt és rohantam utána.
- Állj már meg! Addig nem megyek tovább, míg nem mondod el mi ez az egész és hol vagyok, és hogy egyáltalán mit keresek itt. Megállt, majd felém fordult.
- Koromon vagyok, és ez itt a digitális világ. És most épp azt akartam megmutatni, hogy mit csinál anyukád. – ez nem kicsit lepett meg.
[i]- Oké, mostmár hivatalosan sem értem mi folyik itt. – erre már nem válaszolt, csak tovább ment. Követtem és hamarosan megláttam anyát.
- Anya? – már indultam volna felé, de a lény az egyik fülét elém tette, hogy álljak meg.
- Mi van?
- Figyelj – mondta, majd figyelni kezdtem a közeli dombok felé. Egy hatalmas becsapódás zavarta meg az összképet. A porfelhőből egy robot lény kelt fel.
- Ő Andromon, anyukád társa. – mondta Koromon, majd megláttam ki vágta bele abba a dombba. Egy hatalmas farkas lépett elő kék bundával és fura páncélokkal a testén.
- Ő ki? – kérdeztem, de Koromon nem válaszolt azonnal.
- Ha jól tudom, akkor MachGaogamon a neve. És sajnos valamivel erősebb. – Koromon mintha tudta volna, hogy mi lesz ebből. Ahogy Andromon felkelt elkiáltotta magát, hogy „Spirális Penge” – legalábbis ezt hallottam ki belőle, remélem jól. Majd egy hatalmas sárgán fénylő kard jelent meg a kezében és lecsapott MachGaogamonra, aki nem készült fel a porfelhő mögüli támadásra, így elterült a földön. Anya kilépett egy szikla mögül, ahol eddig biztonságot élvezett és odasétált MachGaogamonhoz. Valamit mondott, majd indulni készültek, de meglátott. Először meglepődött, de végül odajött.
- Ti mit kerestek itt? – lepődött meg, majd jól szemügyre vette Koromont.
- Ezt én is kérdezhetném. – válaszoltam, de erre nem mondott semmit.
- Nem kéne itt lennetek. – ennyivel elintézte, de nem hagytam.
- Szeretnék én is olyan lenni mint te. Hogy is hívjátok? – kérdeztem, mire anya megrázta a fejét.
- Szelídítők. – mondta, majd elővettem a DigiVice-om, amit előzőleg zsebre vágtam.
- Ettől féltem. – mondta, majd ismét megrázta a fejét.
- Tartozol némi magyarázattal a fiadnak. – szólt közbe Koromon.
- Tudom. – csattant fel anyu, majd jobban szemügyre vette a DigiVice-om.
- Ez IC, ha jól látom. Jobb lesz, ha Koromont eltárolod a DigiVice-ban, és ha haza mentünk mindent el fogok mondani. – mondta, majd megmutatta, hogyan tudom Koromon ki és beküldeni a gépezetbe, majd elindult én pedig követtem. Otthon, ahogy mondta, mindent elmesélt.
Két évig semmi nem történt, és apa japánban kapott állást, így átköltöztünk a sziget országba, de érzem, hogy ez nem lesz esemény mentes, és hamarosan sok kaland követi majd egymást.
Digimon: Koromon
Típus: Adat
Forma: In-Training
Család: Dragon's Roar
Átalakult Formái: Koromon--->Agumon--->GeoGreymon--->RizeGreymon--->ShineGreymon(--->ShineGreymon - Burst Mode)