Lilly sietősen otthagyott minket, miközben mi ettük a jól megérdemelt burgerünket. A lány után integettem, aki közben kisietett a gyorsétteremből.
-Srácok, asszem magunk maradtunk.-szóltam a társaimhoz, akik éppen a saját adag gigaburgerükkel voltak elfoglalva. Miután befejeztük az evést, mi is kimentünk az étteremből. Ekkor különös hangra lettem figyelmes a táskámból. A 'vice volt az, amin megjelent egy kis térkép, rajta egy nyíllal. Követtem a nyilat, ami végül egy parkba vezetett. Ott pedig megláttam, hogy mire figyelmeztetett a 'vice: két digimon randalírozott a füvön, feltúrva a pázsitot.
-Terriermon, Lopmon!-a társaim máris ott teremtek, hogy ellásuk a két randalírozó baját. Megnéztem, hogy ki a két digimon: Groundramonnak hívták és ultimate szintű volt. Ahogy észrevettek, máris nekünktámadtak. Lopmon és Terriermon azonnal átváltoztak Antylamonná és Gargomonná. Ám Gargomon tovább is fejlődött, nagy meglepetésemre. A teste zömök helyett most sokkal vékonyabb lett, testét pedig zöld színű páncél fedte be. Őt is megnéztem a 'vice-al.
-Rapidmon, az android digimon. Támadásai a Gyors Tűz, a Trió Sugár, a Csoda Lövet és a Nyomkövetó Robbanás.-most, hogy Gargomon átfejlődött, itt volt az ideje, hogy lerendezzük a Groundramonokat.
Közben a két randalírozó Groundramon bömbölve támadott nekünk. A társaim mellőlem elrugaszkodva vetették magukat bele a harcba.
-Meglepetés Fejsze!-kiáltotta Antylamon és a kezein megjelenő pengékkel sorozta az egyik sárkány digimont.
-Csoda Lövet!-Rapidmon is ugyanúgy tett és lőtt a másik digimonra. De a két Groundramon sem volt rest, azonnal visszatámadtak:
-Megaton Kalapács Törés!-meglendítették a farkukat, ezzel semlegesítve a társaim támadását, és egyben vissza is támadva. Antylamon és Rapidmon hátraestek a hatalmas ütéstől, de úgylátszott, hogy nem esett nagyobb bajuk. A harc hevében gyermekzsivajra lettem figyelmes. Éppen egy óvodás csoport tartott felénk, élükön az óvonővel.
-A francba! Antylamon, Rapidmon, vigyétek innen a gyerekeket!-a harcoló digimonok is észrevették, amit én, és míg a társaim a segítségükre siettek, addig a sárkányok inkább pont megtámadták őket. Szerencsére Antylamon és Rapidmon egy-egy gyereket felkapva vitte őket biztos helyre, én pedig a sokkos állapotban lévő nevelőt segítettem a helyváltoztatásra. Gyorsan végeztük a mentést, a digimonjaim már több gyerekkel siettek a biztonságot nyújtó menedék felé, elragadva a gyerekeket a Groundramonok támadásai elől. Emiatt a sárkányok még dühösebbek lettek, kiabálva rontottak rá a digimonjaimra.
-Giga Törés!!!-dobbantottak a földre, földrengést és szakadékokat hagyva a már amúgy is feltúrt pázsiton. Láttam ahogyan a „fűre lépni tilos” tábla eltűnik az egyik szakadékban, erre akaratlanul is elmosolyodtam. Ekkor Rapidmon felkapott, mert nem vettem észre egy felém tartó törésvonalat.
-Köszönöm.-hálálkodtam a társamnak, aki nemrég érte el az ultimate szintet.-Ha nem sietünk, akkor elpusztítják az egész várost!-néztem le a két digimonra, aki szüntelenül romboltak. Közben Antylamon is elsuhant mellettünk, hisz repülni nem tudott, de ugrálva maradt a levegőben, és az igen jól ment neki.
-Nyuszi pengék!-vágott át zuhanórepülésbe, így támadott rá az egyik Groundramonra.
-Trió sugár!-követte a példáját a engem egyik kezében tartó Rapidmon, míg a másik kezével a sugarat lőtte ki. Erre felkapták a fejüket a sárkányok, de a levegőben nem tudtak minket elérni. Ám ekkor olyan történt, amire senki sem számított. Két kisgyerek szaladt a gigászi digimonok felé.
-Dínók, dínók!-visítozták, miközben egyre közelebb kerültek a veszélyes élőlényekhez.
-Antylamon, Rapidmon, csináljatok valamit!-hisztiztem, hisz nem nézhettem végig két ártatlan kisgyermek halálát. A társaim bólintottam, majd minden erejüket bevetve támadtak a digimonokra.
-Meglepetés Fejsze!
-Nyomkövető Robbanás!-a támadások idejében sodorták el a két digimont, akik visszaváltoztak tojás formába. A két kisgyerek azon nyomban sírva fakadt.
-Jajj szegény dínók.-kántálták kórusban. Leszálltunk melléjük, majd a társaim visszafejlődtek Lopmonná és Terriermonná. Próbáltam megvigasztalni a két csöppséget, amikor észrevettem, hogy a két tojás nem repült el a kezdet faluja felé. Ehelyett odalebegtek a két kisgyermekhez. Azok megszeppenve fogták meg őket, amik azon nyomban fényjátékban kezdtek tündökölni. Mellettük egy 'vice alakja kezdett kirajzolódni, ami szintén belepottyant a gyerekek kezébe. A tojások pedig két kis Bebydomonná transzformálódtak. Próbáltam gratulálni a kicsiknek, ám ekkor egy parkőr szaladt felénk idegesen és kiabálva.
-Mi a fenét csináltatok a pázsittal, ti huligánok! Azonnal álljatok meg!-persze eszünk ágában sem volt megállni, szaladtunk ahogyan csak a lábunk biírta, addig, míg el nem bújtunk egy sikátorban.
Lopmon: 2160 DP 60 DP= 2220 DP
Terriermon: 1990 DP 60 DP= 2050 DP