Miután Hayato nem engedte meg, hogy menjek harcolni azzal a digimonnal, ami a kómába esett emberek digimon-tudatukon akart uralkodni, ledöbbentem, de nem is kicsit. Partnereim valahogy a jelenlétükkel felbátorítottak, így erőt véve magamon kinyilvánítottam, mi lenne ilyenkor a jó:
- Inkább bizonyítsd be kérlek, hogy igazad van-e! Ha igen, akkor nem megyek el harcolni, ha viszont nem, akkor mehetek.
- Érdekes elgondolásaid vannak, Azure - hümmögött és ránézett partnerére, Gabumon-ra. - Tudod, mi a dolgod.
- Értettem Haya-kun! - szalutált egyet Gabumon, majd ráment a leszállóra. - Kód: 0004, Zéró küzdőtér, aktiválás! Béta leszálló lekapcsolás! Kód: 0000!
Erre a leszállótér eltávolodott tőlünk, majd a földszintre süllyedt. Gabumon a megjelenő hatalmas dojo-szerűségre ugrott fel, ami szintén az alsó szint felé tartott. Az jó 10 méterrel volt lejjebb, mint ahol éppen voltunk. A Magasság ellenére Hayato félelem nélkül leszökkent Gabumon, a társa mellé és a dojo egyik térfelére álltak fel. Meglepett, mire vállalkozott. De Grademon már kapott is fel a karjába és ő szintúgy levetette magát Coronamon-al egyetemben és a tér másik felén álltunk.
- Nos, lássuk akkor mit is tud Louis Crawler lánya, Azure Crawler! - mondta Gabumon és már rohamozott is. - Horn Attack!
- Corona Flame! - azzal a kis kölyökoroszlán digimon a homlokából tüzelt egy jókora lánggömbbel.
Gabumon a szarvának segítségével átszelte a lángtámadást és mellkasba találta Coronamon-t, aki a földön hevert. Grademon helyében most az X típusú Agumon állt és Coronamon-al összenézvén vigyorgott. Gabumon felvett egy laza pózt.
- Na de kérlek! - mondta csalogatóan. - Ketten se bírnátok el velem!
- Valóban? - vetette fel a kérdést Coronamon. - De azért mi mégis...
- Megpróbáljuk! - fejezte be a mondatot Agumon. - Spitfire!
- Így igaz! Petit Prominance!
Azzal a két tüzes kedélyű társam egyesített támadást alkalmaztak: Agumon lehelete betalált Coronamon-nak, de az erősítette a körülötte lévő lángkatarzist. Gabumon meglepődött ezen de csak állt ott és összenézett Hayato-val. Az bólintott és elővette ezüst színű IC típusú 'Vice-át és jobb kezében megjelent az ugyanolyan árnyalatú digilelke.
- Gabumon! Digilélek töltés! - mondta és az adatokat a 'Vice-ba gyűjtötte, majd társa felé tartotta.
Gabumon még egyet vigyorgott, még mielőtt a felé áramló digilélek be nem töltötte volna. Coronamon rohama erősödött, miközben a riválisa felé rohant. A kis oroszlán frontálisan ütközött vele, de annak meg se kottyant! S már nem Gabumon-ként állt ott, hanem Garurumon alakjában! Coronamon a hátára esve a farkas digimon lábai között feküdt, miközben az lenézett rá.
- Nem tudtad, hogy Garurumon szőre a legendás ötvözetnél, a mithrill-nél is keményebb? - kérdezte Hayato.
- Nem... mostanáig. - mondtam zavartan.
- Mindegy - morogta Garurumon. - Ha most megbocsátasz... Slamming Attack!
- Agumon! Digilélek töltés! - kiáltottam és előhívtam a digilelket, amit a 'Vice-ba töltve a lehető leggyorsabban átadtam a társamnak.
- Agumon, evolúció! GeoGreymon! - a továbbfejlődés a dinoszaurusz rohama közepette zajlott le. - El onnan, kutyuli-mutyuli! Horn Impulse!
Még mielőtt Garurumon agyarai lecsaphattak volna Coronamon-ra, oldalába kapta GeoGreymon szarvával általi lökését. A farkas digimon odébb csúszott a dojo-n.
- Köszi, Geo, megmentettél. - hálálkodott Coronamon.
- Hát igen... - mondta zavarodottan GeoGreymon. - De most talpra emberke! Nem érünk rá lazsálni!
- Azure, engedj ki engem! - szólalt meg hirtelen Happy. - Bunyózni akarok! Bunyó! Bunyó!
- Úgy, szóval a digimon diktál a gazdájának? - öltötte ki a nyelvét Garurumon.
- Fogd be, wolfie! Megsütlek ebédre! - azzal Happy átvette Coronamon helyét és amint átadtam neki a digilelket, már ezzel fejlődött tovább Veedramon-ná, s innentől kezdve hivatalosan is partnerek voltunk. - Csókold meg az öklömet! Magnum Punch!
- Ezer örömmel! Freeze Fang! - azzal elrugaszkodott a talajról.
A két digimon egymásnak rontottak: a Veedramon egy jobb horgot igyekezett adni Garurumon-nak, de az ráharapott az öklére, ami a jég hatására elkezdett megfagyni. Happy ijedten felordított, majd megpróbálta magáról lerázni Garurumon-t, sikertelenül. GeoGreymon habozás nélkül támadt a Mega Burst-el.
- Happy, menj onnan! Még meg fog sütni! - kiáltottam.
Veedramon abba az irányba fordult, amerről jött a Mega Burst. Kezét a csapás felé tartotta, hogy ezzel sebesítse meg Garurumon-t. A partnerére nézett, amire ismét előszólította a digilelkét, de a mostani sokkal hatalmasabb volt. Azt beletöltötte a 'Vice-ába és felé irányította azt. A Mega Burst csak Happy kezének ártott, mert annak végére Garurumon eltűnt az útból. Helyette a levegőben WereGarurumon-t láttuk. Ezzel a húzással élte túl ezt az erős támadást, s irányította éppenséggel ellenünk.
- Ez nem volt semmi - ismertem el. - Magunk ellen irányítani egy támadást? Nem rossz taktika. Nem gondoltam volna, hogy ennyire erősek vagytok.
Hayato és WereGarurumon meglepetten néztek rám, majd egyszerre elmosolyodtak.
- Köszönjük a bókot, de úgy érzem, inkább a harcra kéne figyelnetek! WereGarurumon?
- Oké! Wolf Claw! - azzal már rohamozott is Happy és GeoGreymon felé. - Átszabom az arcotokat, hüllők!
- GeoGreymon! Happy! - itt egy akkora digilélek mennyiség tört ki belőlem, amennyi fellobbanó töltésnél szokott.
WereGarurumon éles karmával lecsapott, de megállította a két partnerem! GeoGreymon a jobb, míg Happy a bal karjánál fogta meg a farkasember digimont.
- Ne becsülje le bennünket, pajtás! - mondta GeoGreymon. - Azért mi sem vagyunk pehelysúlyúak!
- Bezony! - helyeselt Happy. - Nem kéne lebecsülni! Nem ám! Azure, adjunk neki!
- Vettem! - bólintottam. - Digilélek, teljes töltés! - azzal a hatalmas mennyiségű adatot átnyújtottam partnereimnek, miután persze a DigiVice-ba gyűjtöttem azt.
- GeoGreymon, evolúció! RizeGreymon!
- Veedramon, evolúció! AeroVeedramon!
- Ohó, azt hiszitek, így nem tudok veletek küzdeni? Most jön még csak a java! Nem hagyom, hogy ostoba szembenállással megszégyenítsétek Haya-kunt és a Data Savers-t!
- WereGarurumon, tényleg azt hiszed, hogy éppen a Data Savers ellen küzdünk? - lepődtem meg.
- Az ostoba önfejűségetek akár veszélybe is rángathatja a szervezetet! Adjátok fel! Felejtsétek el a huzavonát! Ti csak jobbak akartok lenni Haya-kunnél!
- Senki se akar jobb lenni a partnerednél! - folytatta RizeGreymon. - Nagyon jól tudjuk, hogy csak a becsületét akarod megóvni!
- És mi sose fogunk meghátrálni! - bökte ki végül Happy a lényeget. - A Data Savers-ért!
Hayato elmosolyodott, de WereGarurumon csak tátott szájjal állt egy pillanatig. Okami Kingu ezt suttogta: "Igen. Ez az, amit el kell érnetek." Ezek után egy eddiginél óriásibb digilelket kreált. Azt ismét a 'Vice belsejébe töltötte, majd átadta partnerének. WereGarurumon nem fájdalmában, de felordított. Talán a hatalmas erő miatt tette, de ez lényegtelen. Elnyelte a felé áramló adatfolyam.
- Meg kell állítanotok, még mielőtt továbbfejlődik! - figyelmeztettem a fiúkat. - Mega formában nem bírhattok vele!
RizeGreymon és Happy megfogadták a tanácsomat: a Trident Revolver-t és a Dragon Impulse-t egy csapásba sűrűsítették és azzal lőttek az éppen fejlődő farkas digimon felé. A támadás betalált, de már késő volt: Were helyett MetalGarurumon állt ott, aki a Garuru Tomahawk-al kettéhasította a tüzet és a két partnerem lába elé irányította azt. Happy a Wind Guardian-al bevédte RizeGreymon-t, ám így ő sérült meg, méghozzá nem kicsit. A hátára esett. RizeGreymon aggódóan próbálta felállítani, de MetalGarurumon már rohant is és a Metal Wolf Claw-ot vetette be. A jeges leheletű támadás megfagyasztotta kettejüket, így a jégbörtönükből nem tudta kiszabadulni. MetalGarurumon ránézett Hayato-ra. De mire bármit is mondhattak volna, Grademon állt ki ellene, így a két lefagyott partnereimnek volt idejük pihenni.
- Aniki - fordította fejét felém. - Mutassuk meg nekik, hogy nem fogjuk elárulni a Data Savers-t! Együtt!
- Értem, mire gondolsz! - hunyorítottam és a 'Vice-t két kézbe fogtam. - MetalGarurumon, miért gondolnád azt, hogy elárulnánk a szervezetet? Igen, abban igazad lehet, hogy nem olyan vagyok, mint apám vagy a partnereim nem is hasonlítanak az ő partnerére, Agumon-ra. De ahogy az övék is, úgy a mi szívünk is csak egy célért dobog, miszerint meg kell védenünk a két világot! Data Savers ide vagy oda, de a célunk közös a partnereimmel! Fellobbanó töltés!
- Grademon, evolúció! Alphamon!
Az eggyé válás következtében Grademon Alphamon-ná fejlődött, azaz fejlődtünk. MetalGarurumon meglepődött, de már támadt is: nekünk ugrott és karon harapott. A Chrome Digizoid ötvözetet nem tudta átharapni, nagy mákonyunkra, így egy könnyed mozdulattal a földhöz vágtuk MetalGarurumon-t. Hayato odarohant a földön heverő partneréhez. Mire léphettünk volna, hihetetlen erős lökéshullámot éreztünk, ami a falnak lökött. De amint odanéztünk, a két erős ellenfél már nem voltak ott! Helyette a királyi lovagok egyike, Omnimon tartott felénk, kardját kivonván.
- Ez hogy lehetséges? - lepődtem meg. - Omnimon előhívásához MetalGarurumon mellett egy WarGreymon-ra is szükség van!
- Nagyon jól tudod. - mondta Hayato, Omnimon belsejében. - De a fellobbanó töltés fordítva is lehetséges! A WarGreymon-om teste ugyan elpusztult, de szíve bennünk él! Gyerünk, Omnimon!
- Igen, Haya-kun! Trescedent Sword! - azzal a WarGreymon feléből előpattant karddal hasított egyet.
- Alphamon, ellentámadással muszáj lesz kivédenünk ezt a támadást, különben végünk!
- Tudom, Aniki! Digitalize of Soul!
A két lovag támadása rivalizáltak egymással: szinte ugyanolyan erősek voltak, de amint kifogyott belőlük a lökőerő, elhalványultak. Omnimon közelharcba igyekezett bocsátkozni. A MetalGarurumon fején lévő ágyút előhívta és már támadt is a Double Shot-al, annak ellenére, hogy milyen közel voltunk hozzá. Ám amennyire próbáltunk kikerülni a lövést, az megmagyarázhatatlan oknál fogva követte a haladási irányunknak.
- Nem várhatunk, míg utolér! Egy támadás és befejezzük ezt! - mondta elszántan Alphamon és a Seiken idézéssel villámot korbácsolt a kezünkbe. De ahelyett, hogy egy helyből támadtunk volna, most először mozgás közben használtuk a Seiken Gradalpha-t, így növelhettük annak hatékonyságát Omnimon-on. A két digimonból összeállt lovag két karját maga elé tartotta. Hatalmas robbanás rángatta meg a teret, s füst keletkezett. Nem láttam egyenlőre semmit se, de amikor a sok zavarótényező elillant, kissé megdöbbentő dolog fogadott: Alphamon és Omnimon (jobb kézzel) kezet fogtak. Ezután már a saját "bőrömben voltam" és a fejemen a kimerült Dorimon pihent meg. Előttünk Gabumon és Hayato álltak és látszólag nem az a szándékuk volt, hogy visszautasítsanak a küldetéstől.
- Bebizonyítottad, hogy nem áll fenn annak az esélye, hogy eláruld a szervezetet, ezáltal a saját családodat is. - mondta Hayato. - De amint látom, ti nektek már maga az egész Data Savers a családotok, amit meg akartok óvni, ahogy a két világot is.
- És ezért is kérek tőletek elnézést, amiért kételkedtem bennetek. - mondta Gabumon. - Most már azt gondolom, szembe tudtok szállni azzal a digimonnal.