Togemon-al történő harcunk után lepihentünk egy fa tövébe. Az ég besötétedett és elnyomott az álom. Szó szerint értem rémálmok gyötörtek. Egy nagy fekete félig róka, félig ember lényről. A lény felém tartotta botját és lecsapni készült ekkor felébredtem, de a valóság sem volt kevésbé ijesztő, mert egy lila róka vicsorgott az arcomba.
-Ki vagy mi vagy te?-kérdeztem a lénytől aki továbbra is csak vicsorgott.
~A Digi Vice-al beazonosítom!-gondoltam magamban és előhúztam a kis gépet.
-Youkomon. Champion szint. Adat jellegzetesség. Misztikus állat Digimon.-tájékoztatott a Vice.
Meg simogattam a fejét, de a lábán lobogó tűz megégette a kezem.
-Áhhh!-ordítottam fel amitől szegény Youkomon nagyon megijedt és meg akart harapni.
Az utolsó pillanatban BlackAgumon egy botot szorított a szájába ezzel megfékezve a megvadult Digimon-t.
-Jól vagy?-kérdezte partnerem.
Némán bólogattam és előhívtam a Vice-ból Gomamon-t:
-Evolúció, gyorsan!
-Ahogy parancsolod! Gomamon evolúció! Ikkakumon!-vette fel Champion formáját.
Youkomon Fire ball-al támadt BlackAgumon-ra.
-A botnál fogva vágd a fához!-kértem és társam. meg is tette.
Youkomon továbbra is csak vicsorgott.
-De hogy lehet hogy nem tud beszélni?-kérdeztem, de ekkor meglepődtem mert a misztikus állat Digimon megszólalt:
-Dehogynem tűfok csak nem akarom leleplezni magam!
Ez gyanúsan hangzott, ezért utasítottam Ikkakumon-t hogy fogja le. Sikerült is és odamentem. hozzá.
-Mit akarsz csinálni amiért ennyire titkolózni kell?-kérdeztem és közben mélyen a szemébe néztem.
-Őszinte leszek! Felgyújtom az erdőt!-válaszolt, majd próbált kiszabadulni.
Ahogy a szemébe néztem nem a gonoszságot, hanem a dühöt láttam.
-De azt mi nem hagyjuk! Harpoon Torpedo!-kiáltotta és bele lőtt egy közeli fába, ami rá dőlt Youkomon-ra.
-Szép volt most jöhet egy Spitfire!-parancsoltam.
Partnerem óriásit lőtt Youkomon-ra és a rajta "fekvő" fa lángba borult.
-Fejezzük be egy kombinált támadással azaz hevített torpedóval!-a stáció nem tétováztak és egyenesen bele irányították a lövedéket a misztikus állatba. A kis lila Digimon teljesen kidőlt.
-Szép volt fiúk! Megmentettük az erdőt. -köszöntem meg és tovább indultunk.
Gomamon /Ikkakumon:665+40=705DP
BlackAgumon:493+30=523DP(Champion szintre léphet. )