Miután Apollomon fénye alábhagyott, fel kellett ocsúdni a sokkból. RizeGreymon és Infermon is elvakultak kicsit a fénytől, majd amikor Apollomon intett, hogy fedez minket, ő meg majd elintézi Parasimont, ott maradtunk, hogy leszámoljunk Infermonnal.
- Ez a végjáték, RizeGreymon, most vagy soha. - RizeGreymon bólintott és neki is indult, hogy elintézi Infermont.
- Trident Revolver! - RizeGreymon puska csövéből ismét kilőtt a három narancssárga energia lövedék, majd forogtak egy darabig, ékes táncot járva hasították a levegő, végül ismét egyesültek és Infermon fejét találták el, amitől egy kicsit megszédült.
- Ez szép volt, de nem árt vigyázni. - Parasimon megrázta párszor a fejét, majd támadásba lendült.
- Network Grenade! - Infermon báb formában támadt RizeGreymon-ra, aki kitért előle, majd a farkával a hátára csapott Infermonnak. A digimon kétrét hajlott a csapás erejétől, majd RizeGreymon rákontrázott.
- Solid Strike! - a fegyver csövével RizeGreymon beverte Infermon fejét. Már az emberi világban is láttam a tó partján, hogy GeoGreymon-ként mit művel Flymonnal, de ez valami egészen elképesztő. Lehet, hogy ezért eszik olyan sokat, így van energiája, és így tudja levezetni? Még mindig ott álltam, ahol RizeGreymon letett és figyeltem az eseményeket. A kiborg digimon nem kímélte Infermon-t, aki aligha tudott volna ellen támadást indítani.
- Spider Shooter! - Infermon újabb támadása eltalálta RizeGreymon mellkasán lévő panelt, amitől az szikrázni kezdett.
- Ez nem jó, még a végén felrobban! - kiáltotta RizeGreymon, majd elbődült és egy Trident Revolver támadással válaszolt Infermonnak. Az ellenfele kikerülte a támadást, majd megindult RizeGreymon felé. Mikor elérte mind a hat lábával körül fogta és szorítani kezdte. RizeGreymon kezei a teste mellett voltak, így nem tudta használni őket. A farkával próbálta Infermont lecsapni magáról, de nem tudott vele ilyen kis távolságról erőt kifejteni, így semmit nem ért.
- Csinálj valamit, meg fog ölni! - RizeGreymon rám nézett, és szomorúságot véltem felfedezni az arcán. Mielőtt bármit is szólhattam volna, ő szólalt meg.
- Az Istenek vezessenek utadon, Harcos. És ha elbuktál, a Valhalla befogad. - rögtön tudtam, hogy mit akar tenni, és meg is tette. Infermon rá volt akaszkodva, és már mintha hallottam volna, hogy recsegnek RizeGreymon csontjai. Egyszerűen fogta, ő is átkarolta Infermont és szédítő sebességgel megindult lefelé a mélybe. Ez a távolság elég volt, hogy mindkettejüknek vége legyen. Egy könnycsepp csordult végig az arcomon és elindult az is lefelé az arcomon. RizeGreymon és Infermon mérete folyamatosan csökkent, majd egy becsapódás hangja hallatszott. Pár másodperccel később egy robbanás rázta meg a mélységet. Térdre rogytam és átadtam magam a gyásznak.
- MIÉÉÉÉRT!!!!! - ordítottam a semmibe bele, végül kijött aminek ki kellett jönnie és a könnyem esőként záporozott a mélybe RizeGreymon után. Tekintetem az égre emeltem, és reméltem, hogy hallja.
- Odin, Thor, vigyázzatok rá! Igazi harcosként halt meg.
//RizeGreymon +60DP//