Amikor bementem a Szomorúság Barlangjába nem gondoltam, hogy harcolni is fogunk.
- ADRI! Elkapott valami - ordította. Elővettem a DO-s telefont - amit még régebben tönkretettem, de megjavították - és bekapcsoltam ami miatt fény lett. Salamon egy Pipismon karjaiban volt. A másik kezemmel elővettem a DigiVice-met ami megszólalt.
- Pipsmon, adat, mutáns Digimon, csoportja: Szél Őrzői - darálta le monoton hangnemben.
- Szóval Pipismon - motyogtam az orrom alatt. Salamon valahogy Pipsmon hátára került és úgy kapaszkodott belé. A denevér Digimon hamarosan ráunt Salamon játszadozására, ezért ahol cseppkövek voltak, odarepült, hogy essen végre már le. Salamon annyira félt, hogy nagyon erősen kapaszkodott, ezért nem esett le.
- Salamon az ég szerelméért! Ereszd már el, mindjárt megfullad! - szóltam Salára.
- D...de leesek a...akkor - motyogta. És mancsait Pipismon szemére csúsztatta.
- Ereszd el a mancsodaaaaaat! - ordította Pipismon és sajna nekiment a falnak. - Büdösz kölyki! - morogta Salamonnak aki ismét a földön volt. Aztán elrepült. Odarohantam Salamonhoz aki koválygott és nem bírt egyenesen lépni. Kis csillagocskák száltak a feje körül^^.
- Jól vagy? - kérdeztem tőle és elővettem a DigiVice-met és bekapcsoltam. Felfűztem egy bőrfonálra, majd a nyakába raktam. - Így te is fogod látni, hogy hova mész - mosolyogtam rá. A telefonnal ugyanígy csináltam meg csak az én nyakamba. Elindultunk, hogy tovább menjünk és kijussunk. Ám hangokra lettünk figyelmesek.
- KAPJUK EL A BÜDÖSZ KÖLYKIKET! - ordította és a hangok visszhangoztak. Ám hamr ránktaláltak. V alakba repültek felén és Crazy Sonic Blaster-rel támadtak. Vedőttem egyet és felhorzsoltam a térdem. No, de sebaj.
- Sledge Crash Salamon! - utasítottam és Salamon készült bosszút állni. Ám célt tévesztett és megint..., megint és megint.
- Salamon használd a fejed! - morogtam rá, habár csak, azárt, hogy hadjanak békén a Pipismonok.
- Megvan! - kiáltotta fel Salamon. - Használom a fejem! - vigyorgott és szaladt Pipiismonok fején. Elgondolkoztam, hogy ezt, hogy is gondolja, de amikor rájöttem, hogy, hogy is akkor már késő volt. Szaladt a Pipismon raj felé akik a földön nevettek rajtunk.
- PETTY ÜTÉSSS - ordította el magát Salamon és felborított pár Pipismon-t. Habár csak 2 maradt - akiknek jó reflexe volt, ezért eltudták szállni - Salamon fáradt volt.
- Fáj a fejem... - motyogta. - Adri mi lenne, ha átváltoznék MailDramon-ná? - kérdezte. Bólintottam.
- Salamon, tojás-evólúció! - mondta és átváltozott. Szokás szerint szárnya nőtt és nagyobb lett. - MailDramon! - kiáltotta. Gyorsan felpattantam a hátára, mert Villám Spear-rel támadott és nem akartam, az útjában lenni. Pipismonok elájultak ám a barlang omladozni kezdedt.
Salamon 150 + 25 (Aurával megbeszéltem) = 175