Már lassan 3 perce úton voltunk Reptiledramon-al a Shibuki erdő felé. A városnak olyan része felett haladtunk el, ami leginkább a szamurájkori Japánt idézte föl: fahíd, bonsai kertek, tavak. Ha nem siettünk, akár meg is állhattunk volna gyönyörködni a vidékben.
- Reptiledramon, mesélnél arról, hogy miért utálod ennyire a Dark Organizition-t? - kérdeztem tőle.
- Hogy mit? Lerombolta az otthonomat. Régen az úgy nevezett Dragonia-ban éltem a Digivilágban, ahol rengeteg hozzám hasonló sárkány típusú digimon élt. Ám egy nap megérkezett a DO: a családomat kiirtották, és a nagyobbakat valamilyen agymosás alá vetették, és a szervezet mellé álltak. Vagy ellenkeztek, vagy elpusztultak. És nézőpont kérdése, hogyan álltak át a rossz oldalra.
- Igen, tudom. Maguk akartak az emberi világba átjönni és feldúlni a környezetet. - egészítettem ki a partnerem mondanivalóit.
Reptiledramon váratlanul haragosan felmordult.
- Már megint a DO miatt haragszol? Annyira azért ne legyünk...
- Ellenség közelít! - kiáltott fel.
És az az ellenség egy Gaiomon alakjában köszöntött be. Csak felénk ugrott, de elég volt ahhoz, hogy Reptiledramon repülési irányát megváltoztassa. A szamuráj kinézetű WarGreymon elszántan üldözött bennünket.
- Leszállunk, Reptiledramon! - jelentettem ki. - Ne vitatkozz, egy Gaiomon csakis alapos okból támad emberekre, máskülönben a harci stílusát fényezné.
A kiborg digimon szót fogadóan leszállt a legközelebbi hídra. Gaiomon még most is az utunkat állta. Kardjait keresztbe tette, ezáltal némán jelezte a kihívást.
- Azure, engedj ki innen! - szólalt meg Coronamon. - Legyőzöm ezt a szamuráj gyíkot!
Kicsit lehetetlennek tartottam: Gaimon és Coronamon harca? Az én partnerem akármennyire is erős, nem lehet ellenfele egy olyan erős digimonnak, mint Gaiomon. Ám a kölyökoroszlán tovább küzdött a harcolás jogért, végül nem tehettem mást.
- Rendben, de ha te húzod a rövidebbet, ne engem hibáztass! Reload, Coronamon!
Amint kiugrott a DigiVice-ból, Reptiledramon belekerült abba, tehát helyet cseréltek. Gaiomon összehúzott szemekkel figyelte a Rookie szintű digimonkát. Coronamon látszólag jót nyaralt a szerkezet mélyén. Valahogy más fényben is mutatkozott, de ez inkább jó irányba húzott. Gaiomon nem támadt, csupán a kardjait támadó pózba felhúzta és türelmesen várt. Coronamon türelmetlenül nekirohant a nálánál sokkal erősebb digimonnak a Coro-Pofonnal. Felugrott egyik kardjának a lapjára és pofon vágta Gaiomon-t. A fejét védő páncél néhány centit felhasadt. Gaiomon agresszívan nézett az oroszlánkölyökre, amitől az megijedve hátrébb ugrott.
- Miért állod ez az utunkat? - kérdeztem meg a digimontól. - Ártottunk neked valamit?
- Mit is tudhat egy magadfajta ember a tiszteletről... - vetett meg Gaiomon. - Azzal, hogy ide jöttetek, bemocskoltátok a régi harcosok szentélyét.
- Ki érti ezt a gyíkot... - mormogta gyerekesen Coronamon. - Azure, adj egy kis erősítést!
- Lehet, hogy ember vagyok, de vannak kötelességeim! - fakadtam ki. - Az a célomrt, hogy megvédjem a két világot és egy magadfajta gall kakas nem állhat az utunkba!
Ekkor az egész testemet beragyogta az aranysárga DigiLélek. Coronamon felbátorodva nézett rám, én meg megengedtem magamnak egy ravasz vigyort. A kezembe vettem a DigiVice-t és abba beletöltöttem az adatokat, majd azt Coronamon felé tartottam.
- Coronamon, evolúció! - azzal fejlődésnek indult: először Firamon alakját vett fel, utána rögtön két lábra egyenesedett, a páncéljainak elrendezése megváltozott, sörénye sokkal dúsabb lett. - Flaremon!
A termetes oroszlán digimon most már majdnem egyenlőre tett szert, így már talán dacolhatott Gaiomon-al.
- Krizsma bestiakirály hullám! - azzal Flaremon elbömbölvén magát egy olyan erős taszítóerőt hozott létre, amitől Gaiomon hátrafelé kezdett csúszni.
A győzedelmes királynak elkeresztelt digimon féloldalas, gúnyos mosolyt eresztett el, már ha azt annak lehetett mondani. Kardjait a hídba szúrta és erősen belekapaszkodva nem rettent el Flaremon támadásától. Mikorra az óriás oroszlán kifáradt a bömbölésben, a Tűz Vágó Pengével egy X alakú vágást csinált a levegőben, a lángoló X pedig leterítette Flaremon-t.
- Flaremon, tudtam, hogy kockázatos! - szóltam a féleszméletlen digimonnak.
- Ne bolondozz, le fogom győzni és meglátod, tovább fogunk haladni.
- Elismerésre méltó az elszántságod, Flaremon, de hogy gondolod a terved megvalósítását? - kérdezte Gaiomon egy csipetnyi gúnyos hanglejtéssel.
Nem csak a partneremet, de már engem is frusztrált a hűvös harcos. Flaremon felállt és pusztán nekirohant Gaiomon-nak. Amint közel került, a Vörös oroszlán táncával ismét sikerült sebet ejteni az ellenségén. Egy nagy vágást okozott ezzel a támadással az X antitestű digimon hasán. Az bosszúsan hátraszaltózva kikerülte az újabb rohamot és erőt gyűjtött a következő, egyben befejező támadásra.
- Rinkageki! - kardjait egymáshoz tartván azokat egybe olvasztotta. Energiát nyert elő abba valahonnan, amitől az egyesített fegyver sárgás fényben felragyogott.
Elakadt a szavam ezen a nagy kaliberű csapáson, így még időm se volt Flaremon-nak szólni. Viszont nem őt támadta a harcos, hanem engem! Azt hittem végem, ám az elkerült. Feleszméltem a történteken: Flaremon elém állt, ezáltal megvédett a halálosnak bizonyuló csapástól. A fenséges digimon végül eszméletlenül eldőlt és visszatért eredeti formájába, Coronamon-ná. A szavak nem jöttek ki a torkomon és Gaiomon csak kuncogott, ami nem kicsit húzott fel. Elkiáltottam magamat.
- Azure-dono! - szólalt meg Reptiledramon. - Küldj engem! Tartozok neki eggyel a kölyökért!
- De akkor téged is elintéz... - visszakoztam rekedt hangon.
Reptiledramon elröhögte magát.
- Tán lebecsülöd az erőmet? Kérlek, bízz jobban a partnereidben! Coronamon-ért!
- Rendben. Reload, Reptiledramon! - amint ezt elmondtam, a sárkány digimon ott termett Coronamon helyében.
- Azt hiszed neked több esélyed van, mint a cicusnak? - gúnyolódott Gaiomon.
- Vigyázz, mert még megfordulhat a szerencséd, harcos! Aniki, a DigiLelkedet! Tudom, hogy magamtól is át tudok fejlődni, de ha nekem adod, örök szerződést kötök veled és hiteles partnerek leszünk!
- Rendben! DigiLélek, teljes töltés! - azzal a korábban megszerzett adattömeget ismét a DigiVice-ba töltöttem, melyet végül Reptiledramon felé tartottam.
- Reptiledramon, evolúció! - azzal változásnak indult: páncélja arany-vörös színt öltött föl, két lábra egyenesedett és végül nem egy sárkány, hanem egy harcos állt Gaiomon előtt. - Grademon!
Gaiomon egy kicsit elbizonytalanodott Grademon láttán, de a következő pillanatban ismét a pusztító támadására készült.
- Grademon, végezd be egyetlen támadással! - kiáltottam és Gaiomon felé mutattam.
- Úgy lesz, ahogy mondod, Aniki! - helyeselt Grademon és sárga villámként cikázott Gaimon felé.
- Ne bízd el magadat, arany hulladék! - kárörvendett Gaiomon. - Gaia Reaktor!
Két kardjának élét összetartván egy a Gaia Force-hoz hasonló gömböt kreált, amit végül Grademon felé hajított. Már nagyon elbízta magát, és már én is kezdtem aggódni. Ám Grademon két vágással áthasította a tűzgömböz, ami a vízbe csapódott. Gaiomon sokkolva nézte végig ezeket a jeleneteket.
- Bevégeztetett! - szólt Grademon és a Kereszt pengével egy hatalmas találatot okozott ellenfelének.
A csapás a vállát érte, szándékosan. Gaiomon-nak ugyan nagyon fájt, hogy lezuhant a hídra. Grademon leszállt elé és kis megvetéssel nézte legyőzött riválisát, viszont nem ölte meg. A szamuráj meghajolt előttünk.
- Beismerem, tévedtem az emberekkel kapcsolatban - mondta komolyan. - Bocsáss meg. Érdekes harc volt, és legközelebb nem követem el a Feketék hibáját.
- Feketék? A Dark Organization? - kérdezte Grademon.
- Igen. Egy újabb duót akarnak maguknak megszerezni. Éppen a Coredramon-ok után kutatnak. Én már nem vagyok képes megállítani a mészárlást. Grademon-sama, kérlek, óvd meg a régi harcosok eszményét.
- Gaiomon, te tanultál a ballépésből. - jelentette ki Grademon és visszaváltozott Reptiledramon-ná. - Megbocsátok neked.
- Coronamon? - jutott eszembe. - Ő jól van?
- Még szép! - kiáltotta frissen a DigiVice-ból. - Itt a sérült digimonok meg tudnak gyógyulni!
- Hála az égnek... Kérlek ne haragudj, hogy kételkedtem bennetek...
De Reptiledramon szó nélkül a hátára vett és az erdő felé vitt. Jogos is, hiszen egy szelídítőt és digimonját kell megmentenünk a DO-tól.
Reptiledramon: 2.000 + 70 = 2.070 DP
Coronamon: 2.850 + 70 = 2.930 DP